Wie zijn we ?
Wij zijn Geerte en Wim, een koppel met drie knappe zonen. Onze grote gemeenschappelijke hobby heeft alles te maken met honden. Wij hebben zelf 4 honden en kweken af en toe een nestje. Met onze honden volgen wij altijd het gehoorzaamheidsprogramma en volgen hier en daar een jachtopleiding. Geerte heeft haar diploma van zelfstandig hondeninstructeur behaald. Vanuit de passie voor honden rees het idee om een hondenhotel op te richten. 

Vanwaar komt onze naam ?
Bij het kiezen van de naam voor ons hondenhotel hebben we ons laten inspireren door onze honden, zij zijn immers degenen die ons het hondenvirus hebben bezorgd. De naam van onze oudste teef is ‘Aura’ en onze oudste reu noemt ‘Gor’… vandaar ‘Aurago’.

Het hotel :
Wij richten verblijf in voor maximaal 32 honden. We vinden het erg belangrijk dat onze gasten zich goed voelen en dat er nauwgezet omgegaan wordt met hygiëne. We trachten de stress van de omgevingsverandering zo laag mogelijk te houden door hen vaak buiten te laten. Verder kunnen onze gasten ook regelmatig hun pootjes strekken in één van onze 7 speelweides en wordt er wat gespeeld met hen. Aangezien de hond een roedeldier is mogen de honden ook met elkaar spelen. Eigenaars beslissen zelf of hun hond met andere gasten in contact mag komen of niet. Natuurlijk houden we hun gedrag nauwlettend in de gaten en kijken we welke honden het met elkaar kunnen vinden. Mochten er zich toch medische problemen voordoen kunnen we beroep doen op dierenarts Lepoudre C. van Melkwezer. Het is wel belangrijk dat wij uw hond kunnen hanteren, aan-en aflijnen, zonder gebeten te worden.
We letten er nauwlettend op toe dat alle honden voor hun verblijf in orde dienen te zijn met de nodige inentingen. Het inentingsboekje moet meegebracht worden bij het brengen van de hond. 

 

Het gebouw :
We starten deze onderneming met een volledige nieuw gebouw. Bij de bouw ervan maken we gebruik van betonnen wanden en vloeren, wat zeker een aantal voordelen geeft. Er zijn geen scherpe kanten waar de hond zich aan kan bezeren , het is lekker koel in de zomer, houdt de warmte binnen in de winter en het is perfect te onderhouden. Elke hond heeft toegang tot een ruim binnen-en buitenhok. De binnenhokken worden in de winter verwarmd, zowel overdag als ’s nachts. Verder is er veel lichtinval door de lichtkoepels. 

 

Onze troeven :
Veel oog voor hygiëne
De stress voor onze gasten zo laag mogelijk houden
De honden laten genieten van hun tijd bij Aurago
Degelijke droogvoeding van royal Canin
Ruime kennels
7 speelweides
 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 0468/153121 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat meebrengen ?
Inentingsboekje
deken
vlooienband of pipet tegen vlooien
ev nodige medicatie
ev eigen voeding
ev anti-blafband indien thuis gebruikt
Snacks : dentaslicks, varkensoren, ...

 
Voor angstige honden is het soms goed om vooraf een voedingssupplement te geven om de stress wat te reduceren (op basis van magnesium). Dit kan je best een paar dagen vooraf beginnen geven. Bespreek het even met je eigen dierenarts. Bv Zylkène.

 
Erkenningsnummer HK40215365